Bülent Ecevit Üniversitesi

TÜBİTAK 2209 ve Tekno-Girişim Sermaye Desteği Programları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Proje Bilgilendirme Sunusu İçin Tıklayınız

Üniversitemizin akademik personeli ile lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilerimize yönelik düzenlenen “TÜBİTAK 2209 ve Tekno – Girişim Sermaye Desteği Programları Bilgilendirme” Toplantısı 15 Ekim 2014, Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Tahir Karauğuz Konferans Salonunda yapılan eğitime Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, akademik personel ile Üniversitemizde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrenciler katıldı.

Yoğun ilgi gören toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan UZUN yaptı. Prof. Dr. Uzun konuşmasında, küreselleşen dünyada, rekabet gücü olarak ileri teknolojiye dayalı yüksek katma değer taşıyan mal ve hizmet üretiminin somut bir gösterge olduğunu belirtti. Uzun ayrıca Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma ana hedefi doğrultusunda, Üniversitemizi ve Ülkemizi gelecek taşıyacak öğrencilerimiz ve genç akademisyenlerimizin yenilikçi, girişimci bir anlayışla, yetkinlik ve farkındalıklarının artırılması gerekliliğini ifade etti.

Toplantı kapsamında,  Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necati Başman, TÜBİTAK 2209-A / Üniversite Öğrencileri Yurtiçi Araştırma Projeleri Destek Programı, TÜBİTAK 2209-B / Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı ve Teknogirişim Sermayesi Desteği (TGSD) Programı başvuru koşulları, istenen belgeler, başvuru dönem ve tarihleri hakkında detaylı bilgi verdi.

DSC_8928_800x534 DSC_8979_800x534 DSC_8982_800x534 DSC_9000_800x534